Het is een lange reis van het hoofd naar het hart,

maar het is wel een reis die je uiteindelijk zal leiden naar innerlijke rust en geluk. In onze moderne wereld worden we vaak geleid door onze gedachten en onze ratio, terwijl ons hart vaak wordt genegeerd en onderdrukt. We zijn meer bezig met onze prestaties en doelen dan met onze emoties en gevoelens. Maar als je de reis van hoofd naar hart begint, kun je jezelf bevrijden van deze beperkingen.

De reis begint door te erkennen dat ons hart een belangrijk aspect is van wie we zijn. We mogen onze gevoelens erkennen en deze niet als zwakte beschouwen, maar juist als kracht. Door onze emoties te omarmen, kunnen we beginnen met het genezen van oude wonden en het loslaten van negatieve overtuigingen. Dit kan je leiden tot meer zelfacceptatie en vertrouwen.

Om je reis voort te zetten, mag je ook leren om te vertrouwen op je intuïtie en je innerlijk weten. Dit kan je helpen om betere beslissingen te nemen en je leven te leiden op een manier die in overeenstemming is met jouw waarden en doelen. Je mag leren om je te concentreren op wat je gelukkig maakt, in plaats van wat je denkt dat anderen van jou verwachten.

Naarmate je verder komt in jou reis, kun je beginnen met het creëren van verbindingen met anderen vanuit je hart. Je kunt je openstellen voor de gevoelens en gedachten van anderen en empathie en compassie ontwikkelen. Dit kan je helpen om meer begrip te hebben voor anderen en je richten op het creëren van een mooie toekomst voor iedereen.

Hoewel de reis van het hoofd naar het hart moeilijk kan zijn, kan het je ook bevrijding bieden van jouw angsten en beperkingen. Door je te richten op je emoties en intuïtie, kun je meer spirituele en persoonlijke groei bereiken. Je kunt je leven leiden vanuit een plaats van liefde, en dat zal uiteindelijk extra vervulling en vreugde schenken.

Leven vanuit je hart kan een grote impact hebben op je leven en op de wereld om je heen. Het kan leiden tot meer geluk, voldoening, balans, energie en liefde. Als je in staat bent om je hart te volgen en te leven vanuit je waarden en intenties, zal je merken dat alles in je leven op zijn plaats valt en dat je de persoon kunt worden die je werkelijk wilt zijn.

(geïnspireerd door het gedicht van HOOFD naar HART door Tanja Helderman)