Be happy coaching op school

Geluk-, leefstijl- vitaliteit- les/ workshop op school door Be Happy Coaching.

Middels mijn * geluk-, leefstijl- en vitaliteit- lessen,* zal de mentale- en fysieke weerbaarheid van de kinderen vergroten. Zoals de inmiddels is aangetoond is dit niet geheel, of liever gezegd helemaal niet, onbelangrijk!

Waarom juist deze doelgroep? Omdat ik van mening ben dat het zaadje van geluk-, een gezonde leefstijl én dus vitaliteit het liefst vroeg geplant moet worden zodat het genoeg tijd heeft zich te ontwikkelen om vervolgens in volle bloei aanwezig te zijn voor de rest van hun leven.

Wat leren de leerlingen in mijn les/ workshop?
Inzicht krijgen over wat geluk is, ervaren hoe het is om lief / aardig te zijn voor een ander, iets positiefs over zichzelf zeggen. Het belang van dankbaarheid, de kracht van geloven in jezelf. Dat dit, én meer * o.a. slapen, eten, sporten, socializen en ontspannen* invloed heeft op ieders gezondheid.

Hoe dan?
In de les zijn activerende werkvormen verwerkt, zodat er een goede balans ontstaat tussen de activiteiten van de coach en de leerling. De inhoud sluit aan bij het niveau van de leerlingen. Als de module in de hele klas wordt aangeboden, kan dit criterium vorm krijgen in extra uitdagende opdrachten. Het taalgebruik houdt rekening met de doelgroep. Stelt hoge eisen aan titels, kopjes, alineagebruik en spelling. Zo begint een alinea bij voorkeur met een kernzin. De opdrachten zijn uitdagend genoeg. In de module zijn niet alleen de opdrachten opgenomen, maar ook de momenten waarop de coach de opdrachten bespreekt of beoordeelt. Het streven is naar een aantal digitale opdrachten (bijvoorbeeld op basis van verwijzingen naar interessante sites of het ontwerpen van een site, het schrijven van een blog). De module eindigt met een reflectie. De les/ workshop kan op aanvraag uitgebreid worden tot een blok van zo’n 12 lessen.

   

  Individueel coach/ leerlingbegeleider (zorg-/ ondersteunings- team), maatwerk of huiswerkbegeleiding en loopbaanoriëntatie en begeleiding op school door ,veelzijdig, Be Happy Coaching.

  Buiten het geven van lessen/ workshops/ trainingen voor leerlingen maar zeker ook voor teamleden (denk hierbij ook aan leefstijl en vitaliteit) ben ik als coach ook zeker van toegevoegde waarde voor het zorg-/ ondersteunings-team op uw school. Maar denk ook aan maatwerk, huiswerkbegeleiding of loopbaanoriëntatie en begeleiding.

  Als individueel coach, coach ik iedereen die extra hulp kan gebruiken om de eigen kracht en zelfredzaamheid te vergroten. We kunnen samen op zoek gaan naar een passende oplossing voor gedrags- of leerprobleem. Ik kan begeleiden/ hulp bieden/ fungeren als vangnet bij grotere en kleine problemen. Zie ook pagina jongerencoach.

   

  Beweeg les op school door Be Happy Coaching.

  Tijdens de beweeg les maak ik gebruik van bewegingen die binnen het Emotioneel Lichaams Werk worden gebruikt. Deze zijn afwisselend inspannend en ontspannend. Men leert energie voelen en energieflow ervaren maar ook letten op lichaamshouding, aarden en ademhaling. Ook het Yoga oefeningen spel en meditatie komen in het programma van de beweeg les voor net als samenwerking- en balansspellen.