Leefstijl- en vitaliteitcoaching in uw bedrijf

Hoe staat het met de vitaliteit van uw medewerkers en uw bedrijf?

Een Vitaliteitcoach binnen het bedrijf is effectief investeren in de gezondheid van uw bedrijf én medewerkers.

Het is binnen veel bedrijven nog steeds zo geregeld dat een leidinggevende of een HR medewerker de casemanager en aanspreekpunt is van de medewerker(s) die dreigen uit te vallen of reeds uitgevallen zijn. Dit werkt niet in het voordeel van het bedrijf en ook niet voor het team waarin de medewerker werkzaam is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een medewerker minder snel spreekt met een leidinggevende of iemand van HR als er sprake is van dreiging tot uitvallen of er zelfs al uitval is. (bron: inspectiedienst SZW/ ArboNed). Het inzetten van een coach biedt uitkomst want voorkomen is beter dan genezen!

Wat doet een vitaliteitcoach?

Een vitaliteitscoach richt zich op de vitaliteit van de persoon, door een integrale aanpak. Ook wordt de vitaliteitcoach gezien als een soort personal trainer. De coach richt zich niet alleen om de fysieke maar ook de mentale en sociale gezondheid van de medewerker. Hierbij wordt de eigen regie én zijn of haar levensstijl meegenomen. De vitaliteitscoach helpt bij persoonlijke ontwikkeling om zo een vitaal leven en duurzame gedragsverandering te realiseren. Het is dan ook een zeer efficiënte manier om chronische stress of burn-out klachten te voorkomen. Hierdoor krijgt de medewerker de handvatten om gedragsverandering te realiseren waardoor de medewerker op deze manier vitaal blijft! Dus een win-win situatie, een vitale medewerker valt niet uit.

Medewerkers die gezond zijn, positief denken en zich vitaler voelen, daar plukt u uiteindelijk zelf de vruchten van. 

Vitale werknemers presteren beter. Vitale werknemers zorgen voor een betere werksfeer. Vitale werknemers onderhouden een betere relatie met klanten maar ook met collega’s. Vitale werknemers zorgen voor minder ziekteverzuim. Vitale werknemers worden ambassadeurs van het bedrijf. Vitale werknemers zorgen voor minder verloop.

Daarom:

Geef ik u graag de mogelijk tot een vitaliteitscheck! Na de uitkomst van deze check wil ik graag individuele coaching(s) en groepstrainingen binnen uw organisatie  realiseren. Vooral door de check, de daaruit volgende voorlichting kan ik aan de slag met coaching. De voorlichting en daarna de en/of individuele coaching en groepstraining  betalen zich al snel terug in de vorm van bruisende energie op de werkvloer, doeltreffende productiviteit en groeiende betrokkenheid. Maar vooral… het voorkomt langdurig ziekte verzuim. Kortom een win/win situatie voor u, immers minder ziekte verzuim en meer gemotiveerde medewerkers

 

Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, dit kan zowel per mail als telefonisch. Graag vertel ik u meer over de wijze waarop ik werk