Blog
Stressvolle tijden?! Ik geloof in ieders vermogen om met stress om te gaan. Je bent sterker dan je denkt!

Stressvolle tijden?! Ik geloof in ieders vermogen om met stress om te gaan. Je bent sterker dan je denkt!

Of het nu gaat om werk, school, persoonlijke relaties of andere uitdagingen in het leven, stress kan zowel mentaal als fysiek een enorme tol eisen. Het heeft een directe invloed op je welzijn en kan je overweldigen als je niet oppast. Er zijn verschillende manieren zijn om met stress om te gaan én er weer bovenop te komen. In dit blog lees je wat stress fysiek en mentaal met je doet en krijg je van mij tips over hoe je stress kunt verminderen en jezelf er weer bovenop kunt helpen.

Lees meer
Yes! De vakantie zit er weer op.

Yes! De vakantie zit er weer op.

Aan het werk gaan na een welverdiende vakantie kan soms een uitdaging zijn. Na wekenlang genieten van ontspanning, zonneschijn (afgewisseld met regen 😉) en vrije tijd, kan het lastig zijn om weer in het werkritme te komen. Maar met de juiste mindset is het mogelijk om meteen weer vol energie aan de slag te gaan en productief te zijn. In deze blog deel ik een paar tips om weer aan het werk te gaan na je vakantie met de juiste mindset.

Lees meer
Kernwaarden

Kernwaarden

Kernwaarden zijn als wortels voor een boom. Zonder kun je niet groeien in de richting die voor jou belangrijk is omdat je dan niet weet wat voor jou belangrijk is, waar je het voor doet, waar je door gedreven wordt

Lees meer
GRENZEN

GRENZEN

De afgelopen week was het thema binnen het gezin én in mijn werk: GRENZEN aangeven, GRENZEN bewaken, GRENZEN opzoeken en GRENZEN verleggen.

Op de fotocollage zie je een trap die ik tijdens mijn wandeling regelmatig tegen kom maar ook graag mijd. Deze keer besloot ik om mijn grenzen op te zoeken door het beklimmen van de trap. De trap vraagt van mij om mijn grenzen op te zoeken. Ik heb een keuze: tot hier en niet verder want het is niet bevorderlijk. Of ik kies om ze te verleggen/ oprekken want in de stretch zone is het gebied waar je experimenteert, je grenzen en mogelijkheden verkent. Het is belangrijk dat je jezelf uitdaagt met iets op onbekend terrein, nieuwe ontdekkingen doet (over jezelf), nieuwe dingen leert en groeit als persoon door nieuwsgierig te zijn.

In een aantal coachgesprekken die ik de afgelopen week voerde ging het ook over GRENZEN maar dan over GRENZEN aangeven naar werkgevers, partners en leerlingen.

Wat is het belang van jouw GRENZEN aangeven?

Als je je persoonlijke GRENZEN niet goed aangeeft, kun je al snel overweldigd of overbelast raken. Het is belangrijk om je eigen GRENZEN te kennen en deze duidelijk te communiceren met anderen. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je eigen GRENZEN te stellen:

Lees meer
Van HOOFD naar HART

Van HOOFD naar HART

Het is een lange reis van het hoofd naar het hart, maar het is wel een reis die je uiteindelijk zal leiden naar innerlijke rust en geluk. In onze moderne wereld worden we vaak geleid door onze gedachten en onze ratio, terwijl ons hart vaak wordt genegeerd en onderdrukt. We zijn meer bezig met onze prestaties en doelen dan met onze emoties en gevoelens. Maar als je de reis van hoofd naar hart begint, kun je jezelf bevrijden van deze beperkingen.

De reis begint door te erkennen dat ons hart een belangrijk aspect is van wie we zijn. We mogen onze gevoelens erkennen en deze niet als zwakte beschouwen, maar juist als kracht. Door onze emoties te omarmen, kunnen we beginnen met het genezen van oude wonden en het loslaten van negatieve overtuigingen. Dit kan je leiden tot meer zelfacceptatie en vertrouwen.

Om je reis voort te zetten, mag je ook leren

Lees meer